Stockholm

Strömmen och Gamla stan med Skeppsholmen och af Chapman till höger. Foto Lars Berglöf

Klubb Maritim Stockholm är en avdelning inom Klubb Maritims riksförening i Sverige. Vi är drygt 500 medlemmar i Storstockholm. Föreningen är en intresseorganisation för alla som är intresserade av sjöfart i stort och smått, så väl fartygshistoria som livet ombord.

I vår avdelning kan du som bor i Stockholm med omnejd vara medlem. Vårt syfte är social gemenskap och vi välkomnar alla som är intresserade av sjöfart. Ta gärna kontakt med någon av oss i styrelsen eller kom på nästa möte!

Utförsäljning !!! Endast några kalendrar för 2023 kvar.

Beställ genom att sätta in 80 kr pg 15 02 45 – 9 så skickar vi inom Sverige. Glöm ej att ange namn och adress. Mer information i bilden nedan.

Gå vidare genom att klicka på rubrikerna nedan

Möten 2023

Styrelsen 2023

Stockholmsbilder

Älvsjömössan 9- 12 och 16-19 mars

Det är egentligen tre år sedan vi var med på båtmässan i Stockholm. 2020 års mässa blev pandemiavbruten efter tre dagar Nu laddar vi för två veckoslut och hoppas att både nya och blivande medlemmar hittar till vår monter i B-hallen nr 14.01

Lars och Christer har lastat Christers pålitliga Bettan på vår bas Hartwicka Huset på Södermalm
Janne och Christer påbörjar monterbygget i B hallen.
En dag till öppning och mässan är ett organiserat kaos som vanligt.
Årets modell har vi lånat från familjen Jonsson Gille och är lämpligt nog en isbrytare med tanke på dagens väderlek. Isbrytaren I av Norrköping blev senare timmerdragaren Stjärnö hos Vibergs i Husum. Numer lustbåt i Göteborg.
Några timmar senare är det mesta på plats och årets bildspel från Micke har betraktats och med beröm godkänts.

Övrigt

Lyssna på Vetenskapsradion Historia i P1 om ångbåtshistoria i Stockholm.