Fram för samarbete!

Bäste medlem!

God fortsättning på det nya året.

Vi kan åter se fram emot ett nytt spännande båtologiskt år. Föreningens syfte att dokumentera den svenska sjöfarten och dess historia är viktigt. Klubb Maritims Dokumentationsfond gör det möjligt för seriösa och engagerade medlemmar att på olika sätt förmedla kunskap. Det stora intresset för släktforskning öppnar nya möjligheter för oss att sprida kunskaper då många frågor kommer till oss via släktforskande personer. Kanske ett samarbete med en släktforskarsajt skulle kunna vara något för oss. Samarbete över huvudtaget med andra föreningar och organisationer tror jag är någonting positivt för Klubb Maritim. Hur detta samarbete ska se ut får framtiden utvisa men jag tror att de föreningar som är intresserade av sjöfart och fartygshistoria alla har någonting att vinna på ett gott samarbete. Årets årsmöte, i samarbete med norska NSS, är ett exempel på detta.

I vår firar Oxelösundsavdelningen sitt 30-årsjubileum och det är också i Oxelösund föreningen planerar att hålla årets ordförandekonferens till hösten.

På styrelsemötet i Göteborg den 8 februari diskuterade vi åter frågan om hur vi ska nå ut till fler sjöfartsintresserade personer. Vi hade bjudit in Jan-Erik Andersson, mångårig medlem i föreningen och med stor erfarenhet av PR och marknadsföring. Janne var villig att tillsammans med styrelsen arbeta med PR för föreningen. Planeringen för vårt årsmöte i Göteborg fortskrider planenligt och programmet är i det närmaste klart och kommer att presenteras i Båtologen 2-2014.

Övriga aktiviteter som föreningen kommer att delta i, både med deltagare från huvudstyrelsen och från avdelningarna är bland annat Allt för sjön i Stockholm, Varvsforum i Karlskrona/Sölvesborg, Fartygsforum i Eskilstuna och Bokmässan i Göteborg.

Ålandshälsningar,
Per Lycke

 

Det här inlägget postades i 2014. Bokmärk permalänken.