Årsmötet 2011

(Mer information och bilder från årsmötet)

Så har vi lagt ännu ett årsmöte till handlingarna. Årsmötet 2011 arrangerades med den äran av Stockholmsavdelningen. Ett stort tack till avdelningen för ett mycket trevligt arrangemang.

Innan årsmötesförhandlingarna fanns det möjlighet att bese Sjöhistoriska museets fotosamling, bibliotek och utställning. Ett stort tack även till Sjöhistoriska för deras vänlighet och tillmötesgående. Det borgar för fortsatt gott samarbete.

Årsmötet genomfördes lugnt och säker med Krister Bång som van ordförande. Undertecknad omvaldes som ordförande för en period om två år. Jag tackar för förtroendet och hoppas att vi alla tillsammans kan fortsätta verka för att Klubb Maritim skall vara en respekterad och seriös förening. Vidare omvaldes Jan Hermansson och Håkan Alverbo. Nyval blev det av Jan Larsson, Stockholm, i stället för Christer Liljenberg. Vid val av revisorer omvaldes Nils Cronholm medan det blev nyval av Åke Persson i stället för Stephan Rufors.

Många jubilarer deltog på årsmötet vilket alltid är roligt. För många var det första, men förhoppningsvis inte sista, gången de besökte ett årsmöte.
Efter årsmötet höll intendent Fredrik Blomqvist ett intressant föredrag om K-märkta fartyg.

Senare på programmet stod en rundtur med veteranbussar utanför en del av Stockholms hamnar. Tyvärr är de flesta hamnar tomma men tack vare mycket duktiga guider så blev rundturen intressant. Jag vill här passa på att tacka Spårvägsmuseet för att de ställde upp med bussar och samtidigt tacka chaufförerna Olle och Björn för att de säker rattade runt med oss.

Vi avslutade dagen med en gemensam buffé på Sjöfartshotellet.

Nästa årsmöte kommer att hållas i Oxelösund. Jag hoppas att det blir samma trevliga stämning och minst lika många deltagare som i Stockholm.

Hoppas att alla får en skön och för båtologin intressant sommar.

Ålandshälsningar, Per Lycke

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.