Ordförandeträff med mera

Hej Bäste medlem.

Just hemkommen från Ordförandeträffen i Göteborg den 13 mars sitter jag vid datorn och skriver några rader. Jag vill först referera från årets första styrelsemöte i Helsingborg i januari. Samtliga ordinarie styrelsemedlemmar var på plats i Helsingborgsavdelningens lokal. På agendan stod bland annat föreningens PR-verksamhet, stadgeförändringar, och föreningens 50 års jubileum.
Huvudstyrelsen tillsatte en PR-grupp som fick i uppdrag att ta fram ett enhetligt PR-material för föreningen. En grupp tillsattes för att se över föreningens stadgar. Detta arbete skall vara klart till årsmötet 2011. Föreningens 50-års jubileum gå av stapel 2013 och kommer att hållas i Helsingborg. Jag har svårt att tro att de pionjärer som startade klubben 1963 i sin vildaste fantasi kunde tänka sig att Klubb Maritim, 50 år senare skulle vara en av världens största sjöfartshistoriska föreningar med över 4 000 medlemmar.

På ordförandeträffen i Göteborg hade medlemmar från alla avdelningar utom Lidköping mött upp. Göteborgsavdelningen stod som värdar för mötet och hade anordnat det hela på ett mycket trevligt sätt. Tack för det och tack Ragnar för den goda maten och dito dryck. På ordförandeträffen diskuterades bland annat hur vi skall försöka rekrytera nya medlemmar. PR-gruppen hade som förslag att ta fram en så kallad roll-up, som varje avdelning ska få. Detta mottogs positivt. Vidare diskuterades researrangemang och mötet konstaterade att göra stora organiserade resor i klubbens regi inte i nuläget var aktuellt.
Vi kan konstatera att klubbens ekonomi är god och ingen höjning av medlemsavgiften är aktuell på ett bra tag.
Årsmötet 2010 hålls den 8 maj på Donsö i Göteborgs skärgård. Det program som Göteborgsavdelningen presenterar ger förhoppningar om en mycket trevlig dag med många aktiviteter och tid för social samvaro.

Jag vill slutligen passa på att tacka deltagarna i Ordförandeträffen för positiva och kreativa tankar och idéer.

Väl mött på årsmötet på Donsö.

Per Lycke

.

Några bilder från ordförandeträffen (fotograf: Bosse Nord, Västervik):

ordf13mars10a

ordf13mars10d

ordf13mars10c

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.