Ny på ordförandeposten

För första gången har jag den stora äran att få skriva i denna spalt. Vid det extra årsmötet i Göteborg den 24 oktober valdes jag till ordförande för Klubb Maritim fram till och med 2011. För övrigt precis 30 år sedan, exakt på den plats jag senast arbetade till sjöss, på Marieholm.

För de flesta är jag säkert en okänd person så en kort presentation av mig själv är väl på sin plats. Jag är född och uppvuxen i västgötametropolen Alingsås. För 21 år sedan flyttade jag till öriket Åland och här bor jag allt jämt. Medlem i Klubb Maritim blev jag som 16-åring 1977, i Västra Kretsen, som det hette på den tiden. Min erfarenhet av sjölivet inskränker sig till tre sommarlov, 1977 på Laila av Rönnäng, 1978 på Breezand av Skärhamn och 1979 på Marieholm av Stockholm. Idag arbetar jag som personalchef på ett medical deviceföretag och har i yrkeslivet ingen koppling till sjöfart, men mitt intresse för sjöfart och fartygshistoria är stort.

Klubb Maritim har betytt och betyder mycket för mig. Alla dessa intressanta människor som jag har haft förmånen att träffa och träffar under min medlemstid visar klart att förutom den sjöfartshistoriska delen av verksamheten, så är den sociala delen av stor betydelse.

Huvudstyrelsen skall i januari 2010 träffas i Helsingborg för att dra upp riktlinjer för de kommande åren för Klubb Maritim. När vi senare under våren träffas i Göteborg på ordförandeträff hoppas jag att vi får en livlig och konstruktiv diskussion kring tankar och idéer som vi påbörjade på styrelsemötet i januari. per2Min ambition och målsättning med styrelsens arbete är att vi skall stödja och uppmuntra avdelningarna i deras arbete och att det skall råda en positiv anda i klubben.

Med hopp om gott samarbete önskar jag alla God Jul och Gott Nytt År.

Per Lycke
2009-11-09

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.