Rooney Asplund

Rooney Asplund i Stockholm bidrar med många fartygsbilder till Klubb Maritims bildspel. Så här presenterar han sig:

”Mitt intresse för fartyg började 1955 när jag fyllde 6 år i London ombord på M/S Flamingo från Stockholm. Pappa var 1:e maskinist där.

När jag var 15 fick jag jobb som kontorsvakt i Frihamnens tullavdelning i Stockholm. 1966 mönstrade jag fartygsbefälselev i M/S Suecia från Stockholm. Jag var på anställningsintervju hos Sten Bexell, numera författare. Han dök upp i luren för några år sedan, när jag jobbade på Telia med bredbandssupport.

1968 var jag motorman (kanin) i flottans grå båtar, HMS Småland och HMS Sirius.

1969 blev jag maskinbefälselev i M/S Argentina från Stockholm. Vi spelade två matcher i världsserien för handelsfartyg i Buenos Aires. Jag har alltså spelat två matcher för Argentina!!! Hamrén borde hört av sig.

Sista båten var grå. Fem veckors repmöte 1976 på HMS Spica. En 12 minuters smalfilm från repmötet finns att låna på Klubb Maritims bibliotek.

Mina bilder tar jag oftast från en liten ö utanför Oxdjupet i Stockholm. Ni som har Gösta Janssons bok ”Fartyg jag skådat” känner nog igen bakgrunden. Jag är småbåtsfantast och har segelbåt ( Safir) och motorbåt (Marieholm Cardinal), så vissa bilder tas från sjön.”