Summering

Bästa medlem!

Så börjar jubileumsåret gå mot sitt slut. Personligen tycker jag att vi i föreningen har lyckats skapa flera minnesvärda aktiviteter under året. När ni läser detta har vi hållit sista styrelsemötet för året och då gjort klart budgeten för 2014.

Vi pratar och diskuterar ofta i styrelsen och säkert ute på avdelningarna om vilka aktiviteter vi ska satsa på och vad som kan locka nya och gamla medlemmar till vår förening. Det finns inga givna svar. Det som passar i en avdelning kanske inte är lika självklart i en annan. På den kommande ordförandekonferensen tycker jag att vi åter ska ta upp frågan om aktiviteter och efterhör hos varandra vad vi gör och vad vi planerar framåt. Ett positivt tänkande framåt kan bara innebära medvind för Klubb Maritim.

Intresset för sjöfart och fartygshistoria är så olika. Själv har jag över tid ändrat samlarområde och mitt samlande av fartygsfotografier har mer och mer övergått till samlande av sjöfartslitteratur. Men att helt släppa samlandet av fartygsfotografier gör jag nog inte och häromdagen blev jag glatt överraskad då jag hittade ett gammalt foto på s/s Bore II av Åbo på en loppis. Det är kul att vara båtolog!

Trevlig Jul!

Ålandshälsningar,
Per Lycke

Det här inlägget postades i 2013. Bokmärk permalänken.