Föreningen är firad

Bästa medlem!

Så har vi nu firat föreningens 50-års jubileum. Förutsättningarna för jubileet kunde inte ha varit bättre! En strålande sol och ett Öresund som dagen till ära kunde uppvisa allt från segelfartyg till fartyg av modernare snitt.  Även ett åländskt fartyg passerade vilket gladde undertecknad. De cirka 200 deltagarna ombord på M/S Norreborg kunde även beskåda tvenne sälar som inte lät sig störas av att vi passerade på nära håll. På restaurang Parapeten kunde vi senare njuta av en god buffé. Krister Bång redogjorde för hur Klubb Maritim kom till på ett trevligt och kåserande sätt. Folke Patriksson underhöll deltagarna med hur hans sjöfartsbana startade och hur utvecklingen har gått fram tills idag. Av de personer som var med och startade föreningen hade 11 personer möjlighet att delta, vilket var mycket roligt. För att hedra dem som startade föreningen har en 50-års medalj framtagits och som delades ut till dessa 11. Framgent kommer alla medlemmar som varit medlemmar i föreningen i 50 år, få denna medalj. Tomas Johannesson har sammanställt en jubileumsbok om föreningens första 50 år. Denna bok delades ut till alla jubileumsdeltagare. Boken rönte stor uppskattning och kan givetvis beställas. Se separat annons på vår hemsida eller i Båtologen. Jubileet avslutades för många av oss med att vi turade över sundet tills solen gick ned.

På Klubb Maritims vägnar vill jag tacka alla som varit med och gjorde föreningens 50-års jubileum till den fest det blev. Speciellt vill jag tacka Helsingborgsavdelningen för arrangemanget, Folke Patriksson och Krister Bång för sina trevliga och uppskattade framträdande och till Tomas Johannesson jubileumsboken.

När vi nu blickar framåt så hade huvudstyrelsen på sitt möte den 7 september årsmötet 2014 på agendan. Redan nu kan du spika datumet 23 – 25 maj i Göteborg. Göteborsavdelningen har kommit långt i planeringen och jag hoppas att detta gemensamma årsmöte tillsammans med våra norska kollegor ska bli lika trevligt som vi hade i Helsingborg.

Vi diskuterade även nästa års ordförandekonferens och att vi då lägger fokus på framtiden.

Närmast i tid kommer undertecknad att delta på Stockholmsavdelningens möte den 21 september, då de firar 50 år. Klubb Maritim kommer att finnas med på Bokmässan i Göteborg i slutet på september.

Nästa styrelsemöte kommer att hållas den 16 november och då är det budget för 2014 som ska göras.

Ålandshälsningar,

Per Lycke

Det här inlägget postades i 2013. Bokmärk permalänken.