Klubb Maritim fyller 50 år 2013

Hoppas att ni alla har haft en bra sommar. Nu börjar hösten göra sitt intåg och aktiviteterna kommer igång igen inom våra avdelningar. Den 15 – 16 september deltog 23 personer på årets ordförandeträff. Ordförandeträffen var förlagd ombord på Birka Paradise (bilden till höger). På agendan stod förstås vårt kommande 50-årsjubileum. Planeringen är i fullgång med Helsingborgsavdelningen som ansvariga och med stöd och hjälp från huvudstyrelsen. Vi ser fram emot ett trevligt jubileum i Helsingborg i augusti 2013.

Under jubileumsåret kommer föreningen att anordna en resa till Istanbul. Resan sker i samarbete med resebyrån Världens resor. Resan till Istanbul sker den 5 – 11 maj 2013. Separat annons kommer inom kort på vår hemsida och i Båtologen nummer 6, 2012. Jag hoppas att du har tillfälle att komma med på en oförglömlig resa där du har chansen att se och uppleva en mängd olika saker.

På ordförandeträffen pratade vi även om årsmötet 2013, som hålls den 4 maj i Halmstad och det kommande gemensamma mötet 2014 i Göteborg med vår norska systerförening NSS.

En jubileumsskrift, med Tomas Johannesson som redaktör är på gång. Avdelningarna, och de tidigare kretsarna ombads sända material till Tomas.

Vi diskuterade även namnet Klubb Maritim, om det behövs ett förtydligande vad vi egentligen sysslar med. Exempelvis Sjöfartshistoriska föreningen Klubb Maritim. Styrelsen skall arbeta vidare med denna fråga.

Karl Osterman redogjorde sina tankar om biblioteket och dess framtid. Mötet diskuterade om inte föreningen kunde lägga uppdrag till olika avdelningar, såsom att Malmöavdelningen ansvarar för biblioteket, Göteborgsavdelningen för PR och så vidare. Styrelsen skall arbeta vidare även med detta förslag.

Webbredaktören Eva Johansson hade sänt information som gicks igenom på mötet. Vår webbredaktör önskar att vi alla hjälps åt att hålla vår hemsida uppdaterad.

Vi hann även med ett besök på bryggan och i maskin på Birka Paradise på söndagen. Ett stort tack till besättningen på Birka Paradise för ett trevligt bemötande och för att vi fick göra dessa besök.

På kommande är ett styrelsemöte för huvudstyrelsen i Helsingborg den 13 oktober. Då står bland annat planeringen av vårt 50-årsjubileum på tapeten.

Ålandshälsningar,

Per Lycke

Bengt Anderssons bilder från ordförandeträffen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.