Årsmötet 2012

Hemkommen från årsmötet i Oxelösund sitter jag och reflekterar över hur berikande det är att vara medlem i Klubb Maritim. Vilket lyckat årsmöte.

Genom medlemskapet får jag möjlighet att delta på föreningens avdelningsmöten och årsmöte. Jag ges möjlighet och tillfälle att träffa människor med samma intresse för sjöfart och fartygshistoria.

Årsmötet i Oxelösund var mycket trevligt och intressant. Ett stort tack till Hans-Åke och de övriga i avdelningen för ett väl planerat årsmöte och ett trevligt program. Alla som jag har pratat med var mycket nöjda. Drygt 80 personer deltog. Personligen tyckte jag besöket på valsverket var höjdpunkten på rundturen på Oxelösunds stålverk.

Årsmötet leddes med säker hand av Krister Bång och med Lennart Bornmalm som sekreterare. Verksamhetsberättelsen godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Årsmötet omvalde till ordinarie ledamöter Lennart Bornmalm, Anders Nilsson och Lars-Gunnar Fernlund och Andreas Ingvarsson omvaldes som suppleant, alla på två år. Jan Larsson, tidigare suppleant invaldes som ledamot på ett år. Dan Agardh invaldes på ett år som suppleant. Detta var ett fyllnadsval på ett år, då Jan Hermansson valt att avgå. Till revisorer valdes Åke Persson och Kjell Ehrenstråhle med Bo Bernell som suppleant.

Årsmötet godkände en motion, för övrigt den enda, från Göteborgsavdelningen om att tillsammans med vår systerförening i Norge, NNS, anordna ett gemensamt årsmöte 2014.

Nästa årsmöte kommer att hållas i Hallandsmetropolen Halmstad.

Två trotjänare avtackades vid middagen efter årsmötet, vår mångårige sekreterare Jan Hermansson och styrelsemedlemen och senare revisorn Nils Cronholm. Stort tack skall ni ha för ert arbete för Klubb Maritim.

Blickar vi framåt så närmast i tid så skall jag besöka NSS årsmöte den 1 – 3 juni i Farsund, Norge.

Sen blir det Ordförandekonferens på Birka Paradise den 15 – 16 september.

Önskar er alla en skön sommar i båtologins tecken.

Ålandshälsningar,
Per Lycke

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.