God fortsättning på det nya året!

Vi är redan inne i februari månad och snart ska vi samlas till årsmöte i Oxelösund.

Huvudstyrelsen har hållit årets första styrelsemöte i Göteborg den 4 februari.

Punkten ”PR-verksamhet – marknadsföring, nyrekrytering och exponering” på dagens agenda diskuterades livligt. Under denna punkt diskuterades föreningens åldersstruktur, nyrekryteringar av medlemmar till avdelningarna, avdelningarnas styrelser och medlemmar som är intresserade av att sitta i huvudstyrelsen. Arbetet med att göra föreningen känd är ett arbete som egentligen aldrig tar slut. Ett stort ansvar vilar på respektive avdelning, genom att skapa lokala aktiviteter och där vi från huvudstyrelsen gärna hjälper till. Ett ökat samarbete med andra organisationer som delar vårt intresse för sjöfart och fartygshistoria är viktigt. Även i år kommer föreningen att delta på den norska föreningen NSS årsmöte.

Styrelsen beslöt att inte utse någon ny PR-man, utan gav ordförande i uppdrag att göra en skrivelse till avdelningarna gällande föreningens PR-verksamhet. Vi kommer att diskutera detta ämne på ordförandekonferensen i år.

På styrelsemötet meddelade föreningens mångårige sekreterare Jan Hermansson att han avgår från sitt uppdrag i styrelsen vid årsmötet. Jag vill framföra styrelsens tack till Jan för goda insatser under många år.

Nästa styrelsemöte är flyttat från den 10 mars till den 24 mars. Platsen är dock den samma, Oxelösund.

Kom ihåg att motioner till årsmötet skall vara inlämnade två månader före, så sista inlämningsdag är den 5 mars. Så har du någon bra idé, tveka inte, utan sänd in ditt förslag.

Vi ses på årsmötet i Oxelösund!

Ålandshälsningar, Per Lycke

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.