Möten

Vi håller medlemsmöten den sista torsdagen i månaden. Alla möten börjar kl 19, om inte annat anges. Kaffe och landgång serveras som vanligt på våra möten.

Möteslokal: Målaregatan 8, inne på gården. Välkomna till trevlig gemenskap!

Aktiviteter 2021:

Fredagen den 29 januari  kl. 19: Årsmöte i Segelsällskapet Westgötarnes klubbhus i Framnäshamnen. OBS! Anmälan.

Vi arbetar med att vi ska ha ett program för våren som ska uppfylla de krav som är fastställda av FHM.

Reservation för ändringar i programmet. Se även NLT (Föreningsklubban) och www.lidkopingsnytt.nu (mötesplatsen).

 

Tidigare möten

2020:


Ola Persson från Thunbolaget berättade om tankerflottan från 1952 till idag vid mötet den 27 februari. Foto: Carl-Axel Bouveng.


Årsmötet hölls den 31 januari. Anders Hedevik gick igenom verksamhetsberättelsen. Foto: Carl-Axel Bouveng.

2019:

Månadsmötet 31 oktober:

Då kom Björn Sjöstedt och berättar om hur det är att leva och bo på en fyrplats. Foto: Carl-Axel Bouveng.

Månadsmötet 26 september:

Erik Eklund från Nimbus besökte vårt månadsmöte och berättade om koncernen, deras olika båttyper, tillverkningen, logistiken och testningen av båtarna. Fotograf: Carl-Axel Bouveng.

Augustiresa:

Sista veckan i augusti besökte vi Mariehamn där vi på måndagen besökte Sjöfartsmuseet och segelfartyget Pommern. Dag två for vi mot Sund och vidare till Bomarsunds fästingar. På tillbakavägen besöktes Kastelholms slott, där man kunde se fängelsemuseet Vita Björn och Jan Karlsgården. Efter detta åt de flesta ålandspannkaka hos Uffe på berget som också är en utsiktsplats. På onsdag tog vi färjan tillbaka till Grisslehamn och sen vidare hemåt. Foto: Carl-Axel Bouveng.

23 maj:

Medlemsmötet den 23 maj var på Kållandsö Varv med omkring 40 medlemmar.

Per Jonsson berättade om varvet.

En pråm i dockan.

Vam korv med bröd och kaffe serverades.

25 april:

Vid medlemsmötet den 25 april gästades vi av meteorolog Klas Öhman som berättade om högtryck och lågtryck och annat väderrelaterat.

28 mars:

Vid vårt månadsmöte den 28 mars hade vi filmafton och visade bland annat HMS Fylgias långresa från 1923-1924.


Kaffekön vid medlemsmötet.


Iris Axelsson och Glenn Sundberg.

28 februari:

Vid månadsmötet den 28 februari medverkade Linus Alm från NORDICON AB och berättade och visade bilder om containerlogistik.


Linus Alm. Foto: Carl Axel Bouveng.

 

2016

Höstens första möte 2016 hölls den 29 september på Wisby Tankers huvudkontor i Lidköping. Vd och delägaren Jonas Sjöström berättade om verksamheten för de omkring 40 närvarande medlemmarna. Wisby Tankers startade 1999, har idag 18 tankfartyg och nya fartyg är på gång. Över 400 anställda arbetar på fartygen och på de två kontoren i Lidköping och i Manilla på Filippinerna. Rederiet samarbetar även med Thun Tankers och med Furetank.

Bilder från mötet hos Wisby Tankers:

img_5005 img_5000 img_4996 img_4995

2015

P1040395web

Vårt sista vårmöte 2015 hölls hos Micore Plast AB som grundades av vår medlem Göte Gustavsson och drivs nu av Götes båda barn Peter och Malin Tholerus. Företaget tillverkar styrpulpetbåtar i olika storlekar, huvar och tak till släpkärror m.m. Peter informerade ett 40-tal medlemmar om företagets historia och processteknik. Efter rundvandringen på företaget bjöds Lidköpingsavdelningens medlemmar på grillkorv med bröd och läsk.

P1040396web
Peter Tholerus, Iris Axelsson samt ordförande Carl-Axen Bouveng som tillägnade Micore Plast AB Klubb Maritims Standar.

 2014 och tidigare:

oktober2014 Den 30 oktober 2014 hade vi besök av Krister Bång, en av de som var med och grundade föreningen Klubb Maritim. Han berättade om föreningens historia. Krister Bång (till vänster på bilden) tillsammans med Tore Granath från Lidköping. Tore har medlemsnummer 3 i föreningen och är alltså en av de allra första som gick med. Vi tackar Krister Bång för det intressanta föredraget!

 


Lid 8

Lid56

Den vänstra bilden är från mötet den 29 november 2007. Den högra bilden är från mötet den 25 januari 2008.

Lid7

Möte på Galejan den 29 november 2007.