Välkommen!

Klubb Maritim Lidköping har som syfte att samla sjöfartsintresserade i Lidköping med omnejd. Avdelningen ingår i riksföreningen Klubb Maritim som är en intresseorganisation för alla som är intresserade av sjöfart, både fartygshistoria och livet ombord. Intresserad? Välkommen till något av våra medlemsmöten! Eller kontakta någon i styrelsen!

Tack till Olle och Jan

Vid årsmötet den 25 januari 2019 avtackades Olle Norrman och Jan Brandt som lämnade styrelsen. Tack för ett mångårigt engagemang och stort arbete! Samtidigt välkomnar vi Hans Kovarik och Hans Klint till styrelsen.


Olle Norrman och Jan Brandt. Foto: Carl-Axel Bouveng.

Besök av ostindiefarare

Den 11-13 juli 2015 var Ostindiefararen GÖTHEBORG på besök i Lidköpings hamn. Vi passade då på att att värva medlemmar genom att dela ut information och visa att vi finns. Intresset blev mycket positivt.

Gotheborg
Från vänster Jan Brandt, Johan Backstad och Carl-Axel Bouveng samt en blivande medlem.


Ostindiefararen Götheborg på ingång till Lidköping. Foto från Lidköpingsnytt. Läs mer om Götheborgs besök i Lidköping och se fler bilder.


Windstar

Wind Star på väg norrut i Göta Älv  mot Vänern vid slussen i Lilla-Edet den 1 oktober 2014. Foto: Olle Norrman.

 

Mina
Vid medlemsmötet i maj 2013 träffades vi ombord på Vänergaleasen Mina. Foto: Göte Gustavsson. (Klicka på bilden för att se den i större format)

Så marknadsför vi vår avdelning.

Fartygsbilder från Lidköpings hamn. Fotograf är Hans Bleeker. Bilderna visas i album som öppnas i nytt fönster. Se också bildspelet här under.

..

..

Bogserbåten Lidköping

Bogserbåten Lidköping i Lidköping i januari 2011. Foto: Hans Bleeker

Resan till Wismar.

Från resan till Wismar i oktober 2010. En båttur passerade varvet där bland annat Stenas färjor byggdes.

Lidköpings hamn den 19 oktober 2010. Foto: Hans Bleeker

 

 

Pallas

Pallas Ocean 16 augusti 2010. Foto: Hans Bleeker